Ervaring van Wilmer, business controller, 34 jaar

"Dit traject voelde voor mij als een spannende keuze, een sprong in het diepe, want ik wist dat het daar ook over mijn gevoelens zou gaan. Maar ik heb de sprong gewaagd. Als ik dit niet had gedurfd, dan zou ik nu niet zijn waar ik nu ben!"

Wilmer koos voor:

Ik voelde mij niet meer uitgedaagd in mijn werk en had het gevoel dat daar ik elke keer hetzelfde kunstje moest doen. Ook had ik last van de manier van omgaan met elkaar daar. Dit voelde voor mij op een gegeven moment zo slecht, dat ik ontslag heb genomen. Toen ik bij Joke kwam, had ik dus geen werk en inkomen meer, maar ook geen uitkering en wèl een vrouw en dochtertje waar ik mij verantwoordelijk voor voelde. Dat zette het traject met Joke qua tijd wel onder druk.

Sowieso voelde de keuze voor een traject met Joke best spannend voor mij, omdat ik wist dat het daar ook over mijn gevoelens en emoties zou gaan. Dat voelde voor mij als een sprong in het diepe, een moeilijke keuze, maar van binnen voelde ik dat ik dit moest doen, dus ben ik er toch voor gegaan! En dat heeft mij veel gebracht!

Ik heb o.a. de Discover potentieelanalyse gedaan en moest ook feedback vragen bij anderen, wat ik heel spannend, maar ook heel leuk vond om te doen. Ook moest ik bv. mijn successen op een rij zetten. Alle conclusies kon ik daarna kwijt in mijn persoonlijke zoekprofiel. Dat vond ik heel overzichtelijk. Ik heb veel zelfinzicht gekregen en ben mij bewust geworden van wat ik kan en waar ik mijn motivatie uithaal. Vooraf voelde ik mij hulpeloos, maar gaandeweg ontdekte ik dat ik veel meer in mijn buffer had, dan waarvan ik mijzelf bewust was. Ik heb beter inzicht gekregen in wat echt bij mij past en heb ook breder leren kijken en zoeken. Ook het onderdeel netwerken vond ik heel goed.

Het mooiste aan Joke vind ik dat ze goed begrijpt wat er bij mij speelde en dat ook onthoudt. Ze stelt goede vragen, waardoor ik goed aan het denken werd gezet. Als ik het traject bij Joke niet gedaan had, dan had het bij mij zo een burn-out of depressie kunnen worden en dat heb ik met dit traject voorkomen.

Momenteel werk ik met heel veel plezier als controller bij de afdeling sportparticipatie NOC*NSF en ik denk nog heel vaak bij mezelf: ‘als ik dit traject niet had gedaan, dat zou ik niet geweest zijn waar ik nu ben’. Ik ben trots op mezelf dat ik de stap gezet heb en ‘ja’ heb gezegd tegen het traject bij Joke.

Dus: mocht jij in een vergelijkbaar schuitje zitten als ik, dan kan ik je een traject bij Joke echt aanraden!