Ervaring van Sanne, gastvrouw teamcatering, 33 jaar

“Door het traject bij Joke zit ik heel anders in mijn vel. Eerst voelde ik een soort rem in mijzelf, een blokkade, waardoor ik niet verder kon, maar die rem is helemaal weg! Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ben nu allerlei functies aan het ontdekken en onderzoeken. Ik ga gesprekken aan met mensen die ik totaal niet ken. Dat voelt héél goed en …smaakt naar meer!”

Sanne koos voor:

Werkenergieanalyse ®
Dat ik stress had op het werk, dat wist ik natuurlijk al, maar ik was wel benieuwd of ik het beeld zou herkennen, dat uit de Werkenergieanalyse naar voren kwam. En dat was zo! Door de Werkenergieanalyse kreeg ik inzicht in wat voor mij het allerbelangrijkste was om mee aan de slag te gaan. In mijn situatie waren dat twee dingen: namelijk assertiever worden en het duidelijk krijgen van een ander werktoekomstperspectief.

Vervolgens zijn Joke en ik daar ook in die volgorde mee aan de slag gegaan. En als ik hier nu zo op terugkijk, is het precies de goede volgorde geweest. De werkenergieanalyse heeft de juiste richting gewezen.

Persoonlijke coaching met o.a. Voice Dialogue
Op mijn werk had ik moeite om voor mijzelf op te komen en om mijn grenzen aan te geven. Via de coaching bij Joke wilde ik mijzelf graag meer van de denkstand naar de doestand brengen. Daarnaast wilde ik beter en vooral zekerder met anderen leren communiceren.

Bij mij heeft Joke o.a. Voice Dialogue ingezet. In het begin voelde alles een beetje onwennig: wat was precies de bedoeling? En: waar is dit nuttig voor? Voor mij werd het een interessante ontdekkingstocht! Ik ontdekte dat ik naast mijn ‘denker’ ook een ‘doener’ in mij had. Alleen was de denker heel actief en de doener veel minder. Doordat je voor elke ‘ik’ een andere positie in de ruimte zoekt, werd ik me meer bewust van deze twee kanten in mijzelf. Ik kan nu veel gemakkelijker mijn ‘doener’ aanzetten. Een bijzondere ervaring leidend tot blijvende veranderingen.

Joke is een fijn en betrokken iemand, die zich graag voor een ander inzet. Ze maakt de dingen niet mooier dan ze zijn, maar zet het realistisch neer, direct en eerlijk. Joke vraagt door, moedigt aan, helpt je de dingen van een andere kant te bekijken, reikt ideeën aan en geeft handvatten; Ik voelde mij op mijn gemak bij haar. Daarna is het aan jezelf om die controle te pakken en om de verandering door te maken. Dus zit je met jezelf in de knoop èn ben je bereid om hier mee aan de slag te gaan, dan zeg ik: zeker doen!

Loopbaancoaching
Ik had een plezier meer in mijn werk. Ik deed het al zo lang en ik verveelde mij,… eigenlijk wilde ik weleens wat anders. Maar ja, welke richting is de “goede” richting? En,…… durf ik dat eigenlijk wel? Voor mij was het één grote brei. Ik voelde heel sterk van binnen, dat als ik hier niets aan zou doen, ik weleens ik weleens een burn-out kon krijgen of depressief kon worden.

Bij de kennismaking met Joke voelde ik me meteen op m’n gemak en kon ik dat luik van stress en spanning eindelijk opengooien! Alles vrijlaten aan een nieuw iemand met een frisse blik, wat een opluchting was dat!

Nu zijn we een jaar verder en zit ik heel anders in mijn vel. Ik weet nu waar ik voor wil gaan en ik sta ook veel bewuster stil bij hoe iets voor mij voelt. Eerst voelde ik een soort rem in mijzelf, een blokkade, waardoor ik niet verder kon, maar die rem is helemaal weg! Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ben nu allerlei functies aan het ontdekken en onderzoeken. Ik ga gesprekken aan met mensen die ik totaal niet ken. Dat voelt héél goed! En………… smaakt naar meer!