Over Joke

Joke Klaas is Noloc Register Loopbaanprofossional, Stresscoach & Re-integratiecoach voor organisaties die het beste uit hun mensen willen halen en die bij disbalans tussen organisatieresultaten en individuele- of teamprestaties dit met oog voor zaak èn mens willen oplossen.

Joke heeft zelf tot twee maal toe de zekerheden van een vaste baan opgegeven voor werk dat beter bij haar paste. In 2012 waagde zij de stap naar zelfstandig ondernemerschap en werd Content Talent een feit, het bedrijf waar zij inmiddels alweer meer dan 10 jaar werkzaam is.

Zij is gelukkig samenwonend in Borne met vriend Jan, zoon Mart en kat Tijger én doet werk waarbij zij in haar kracht staat.

Borne

Sinds 1985 woon ik met veel plezier in het Overijsselse Borne, een dorp in het hart van Twente met > 23.000 inwoners. Daar ben ik ooit als onderwijzeres op een basisschool gestart. Na een aantal jaren werken, voelde ik mij niet meer gelukkig in mijn werk. Ik wilde mij herbezinnen. Andere keuzes maken.

Dit leidde tot een loopbaanswitch op 29-jarige leeftijd. Ik liet mij omscholen aan de Academie Mens & Arbeid. Sindsdien werk ik alweer bijna 30 jaar als loopbaan- en vitaliteitscoach, eerst in loondienst en sinds 2012 als zelfstandig ondernemer.

Mijn CV

Tijdens en na mijn HBO-omscholing aan de Academie Mens en Arbeid, werkte ik bij het Arbeidsbureau, bij het JeugWerkGarantieplan, bij Start Re-integratie & Loopbaanintervenatie en later bij USG Restart, een beursgenoteerde onderneming. Ook werkte ik bij een gemeente als projecttrekker voor speciale doelgroepen.

In mijn vak ben ik mij steeds blijven ontwikkelen. Ik volgde vele aanvullende cursussen in het loopbaanvak en op het gebied van dieptecoaching. Zo ben ik naast loopbaancoach o.a. geregistreerd Matrixcoach, kan ik met de methode van de Voice Dialogue werken (vorm van dramacoaching), deed ik een Masterclass Veerkracht & Burn-Out en kan ik mijzelf inmiddels expert noemen voor het afnemen van de Potentieelanalyses (Gedrag-DISC, Drijfveren-Spranger & Talenten-Axiologie) van TSI en Discover. Zo is in de loop van de jaren mijn ‘gereedschapskist’ steeds meer gevuld met kennis, coachingstechnieken, oefeningen, testmateriaal en spellen, die ik – indien relevant – bij een traject inzet.

Recent heb ik mij gespecialiseerd in de aanpak van stress, waarin deelnemers in een gestructureerd programma leren om anders met de stress van alledag om te gaan. Het is een zeer succesvol programma met vele tevreden klanten! Op de pagina Programma’s, Coachingstechnieken & Analyse- en Testmaterialen ga ik wat uitgebreider op de verschillende onderdelen van mijn expertise in. 

Sinds 2012 ben ik als Register Loopbaanprofessional (RL) erkend door de Noloc (de officiële beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals).  Het beroep van loopbaanadviseur in Nederland niet beschermd. Deze NOLOC-erkenning geeft meer garantie voor kwalitatief goed loopbaanadvies en goede coaching. Ik sta geregistreerd onder nummer: CERT-Noloc-210101-12312. Naast mijn Noloc-lidmaatschap ben ik actief lid bij ‘Kwaliteitskring Twente’. Zo blijf ik met vakgenoten steeds aan mijn verdere professionele ontwikkeling werken.  

Waarin onderscheid ik mij van anderen

  • Uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van de psyche van de mens èn van werk; van loopbanen, werkplezier èn hoe je qua energie in balans blijft. Als beide aspecten een rol spelen, sta ik volop in mijn kracht.
  • Zeer uitgebreide gereedschapskist met coachtechnieken ter beschikking, waardoor ik altijd de meest passende coachingsmethodiek voor een bepaalde situatie ter beschikking heb = maatwerk!
  • Veel ervaring met het begeleiden van vraagstukken rondom werk en gezondheid. Ik ben hierbij voor zowel de werkgever als de werknemer een gesprekspartner die op onafhankelijke wijze meedenkt en ondersteunt.
  • Expert in het afnemen van Discover / TTSI Potentieelanalyses – Gedrag (DISC), Drijfveren (Spranger) & Talenten (axiologie). Deze analyses zijn van grote toegevoegde waarde bij een traject. De inzichten helpen bij het beantwoorden van vragen over leven en loopbaan hoe je qua energie beter in balans blijft en dichter bij jezelf blijft.
  • Alle coachtechnieken die ik gebruik, heb ik eerst bij mijzelf uitgeprobeerd, vanuit het motto: als deze techniek bij mij werkt/bij mij wat doet, dan zal deze ook bij heel veel andere mensen wat doen!
  • Last but not least: ik ben een ervaringsdeskundig loopbaanswitcher en heb zelf veel persoonlijke blokkades overwonnen. Daardoor kan ik mij in heel veel situaties goed verplaatsen en voel ik aan welke impact dit op iemands’ persoonlijke werk en leven heeft.

Doelgroep

Medewerkers met minimaal MBO+ werk- en denkniveau.
Leidinggevenden en professionals met een HBO/WO werk- en denkniveau.

Stijl van coachen

Mijn stijl van coachen is in woorden samengevat: toegankelijk, professioneel, empathisch, motiverend, praktisch, optimistisch, oplossingsgericht, resultaatgericht.

Ik geloof in de kracht van mensen. Ik help organisaties graag bij het (her)ontdekken en inzetten van deze menselijke kracht!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn tuin en interieur bezig te zijn: kleuren en vormen op elkaar afstemmen, meubels restylen, een fijne omgeving creëren. Ook houd ik van het maken van lange wandelingen in de natuur, fijne gesprekken voeren, mooie muziek luisteren, spelletjes doen met familie en vrienden, van zingen en van reizen.

Vrijblijvend kennismaken

Nieuwsgierig geworden? Ik kom graag persoonlijk kennismaken om je meer over mijn dienstverlening en werkwijze te vertellen of om over een specifieke vraag mee te denken.