Ervaring van Kimberley, procesoperator, 22 jaar

“Door de huiswerkopdrachten en een talentenanalyse kreeg ik inzicht en zekerheid over waar ik wel en niet goed in was. Normaal gesproken verveel ik mij best wel snel en ben ik ook snel afgeleid, maar de gesprekken met Joke vond ik totaal niet saai. Het waren gesprekken die mij raakten.”

Kimberley koos voor:

Werkenergieanalyse ® 
Ik heb de Werkenergieanalyse ® gedaan om te ontdekken waar mijn stress op het werk vooral door kwam en wat ik zelf kon doen om deze stress omlaag te krijgen.

Daaruit bleek dat ik het behoorlijk lastig vind om hulp te vragen en om mijn eerlijke mening te geven. Ook zag ik dat ik meer tijd per week besteedde aan functietaken, die mij energie kostten en te weinig tijd kon besteden aan functietaken waar ik energie van kreeg.

Na deze inzichten ben ik gesprekken over wat mij dwarszat met mijn leidinggevenden en mijn collega’s aan gegaan. Ook ben ik meer om hulp gaan vragen. Hierdoor voelde ik mij veel minder gefrustreerd op mijn werk. Ook voelde ik mij nuttig en dat ik er weer bij hoorde. Volgens mijn collega’s was ik een veel leuker Kimberley geworden!

Loopbaancoaching
Ik kwam bij Joke om te onderzoeken welke opleiding bij mij past. Door de huiswerkopdrachten en een talentenanalyse kreeg ik inzicht en zekerheid over waar ik wel en niet goed in was.

Normaal gesproken verveel ik mij best wel snel en ben ik ook snel afgeleid, maar de gesprekken met Joke vond ik totaal niet saai; ik vond ze zelfs heel leuk met af en toe een grapje tussendoor. Het waren gesprekken die mij raakten.

Joke heeft een luisterend oor en geeft structuur en overzicht. Ik voelde mij veilig en gesteund. Ik ben erachter gekomen dat ik belangrijke keuzemomenten in mijn leven vooral door mijn ouders heb laten bepalen. Ik denk nu zelf veel beter na over wat ik voel en wil en als ik het nog niet duidelijk genoeg krijg, dan deel ik met andere mensen wat mij bezighoudt. En dat helpt om het duidelijk voor mijzelf te krijgen.

Door het traject met Joke heb ik mijn angsten overwonnen, ik ben minder eigenwijs en ik weet beter wat ik wel en niet kan. Dus als jij het gevoel hebt dat je helemaal vastloopt, steek dan niet je kop in het zand, maar laat je helpen door Joke!

Matrixcoaching – Hoofd opruimen
Mijn hoofd was een grote speeltuin met op en neer springende kinderen die van alles wilden en hun hun eigen leven leidden. Kinderen waar ik geen controle over had. Hoe meer die kinderen deden, hoe gestresster ik werd. Zo voelde mijn hoofd. Ik twijfelde wel of ik dit ooit zou kunnen oplossen, want het hoort wel bij mijn ADHD. Maar ik heb het toch maar ondergaan en met positief resultaat!

Ik bleek veel angsten in mijn hoofd te hebben: de angst om iets fout te zeggen i.v.m mijn spraakprobleem (stotteren) of om de dingen met een verkeerde woordkeuze te zeggen, waardoor mijn boodschap bij de ander niet goed valt. De angst om iets fout te doen en dan een of afkeurende blik van een ander te krijgen; de angst dat ik niet zou halen, wat ik wel graag wìlde halen…..

Alles waar ik stress van kreeg heb ik buiten mijn hoofd opgeruimd. Alle positieve dingen, de dingen waar ik blij van word, heb ik wèl een plaats in mijn hoofd /lichaam gegeven. Zo heb ik mijn angsten in een koffer gestopt en in de inloopkast gezet, een plek waar ik niet zo vaak kom. Want zo af en toe zijn ze natuurlijk nog wel nodig. Dan wil ik ze wel weer terug kunnen vinden.

Zo hebben we alles opgeruimd en ik wil dat ze nu op de plek blijven, die ik ze gegeven heb en dat ze niet terugkruipen in mijn hoofd, wanneer ik even in een zwakke periode zit.

Ik merk nu al dat het een beetje invloed heeft op hoe ik dingen benader of uitspreek. Ook heb ik al van meerdere mensen de opmerking gehad: ‘Kimberley je praat al een aantal dagen duidelijker dan dat je deed!’ Daar krijg ik wel een goed gevoel over, want dat wil ik graag bereiken!

Dus hoofd opruimen is een echte aanrader bv. voor mensen met ADHD of andere mensen die veel drukte in hun hoofd hebben. Het ruimt echt op. Zo kon ik tijdens een sollicitatiegesprek mijn angsten even onder ogen zien en ook weer in mijn koffer opruimen, die ik daarvoor gemaakt heb. Daardoor verliep mijn sollicitatiegesprek uiteindelijk best goed!

Matrixcoaching Stotteren
Als ik gespannen of druk ben, stotter ik. Daar schaamde ik mij heel erg voor; ik was bang dat een ander mij daarom zou veroordelen / afwijzen. Door de matrixcoaching van Joke zie en voel ik mij anders over mijn stotteren.

Ik stotter op bepaalde momenten nog steeds, maar ik kan het nu beter van mijzelf accepteren. Het is niet meer zo groot als het was. Daardoor ben ik meer ontspannen en gaat het met het stotteren ook beter. Het is nu een gezonde /hanteerbare spanning geworden. En dat voelt zò veel beter…..