Ervaring van Pim, veiligheidskundige, 33 jaar

"Joke heeft me goede tips meegegeven waardoor ik met een goed gevoel sollicitatiegesprekken durf te voeren. Ik zit inmiddels volop in de sollicitaties en heb hier een goed en zelfverzekerd gevoel bij. Ik weet nu waar ik naar op zoek ben!"

Pim koos voor:

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende sectoren, was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Door de Corona was de uitdaging in mijn huidige werk grotendeels verdwenen door de maatregelen van de overheid. In overleg met mijn werkgever zijn we gelukkig goed uit elkaar gegaan. Maar toen kwam de vraag: wat ga ik nu doen?

Via een project van de overheid kwam ik in aanmerking om het traject bij Joke te gaan volgen. In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar ik besloot ervoor te gaan. Baadt het niet, schaadt het niet was mijn motto, en dat is gebleken!

De vragenlijsten en testen die ik vooraf thuis moest maken, zorgden voor een mooie basis in de zoektocht naar functies die bij mij passen. In het eerste gesprek hebben we de methode en de resultaten van de tests uitgebreid besproken. Het fijne aan dit gesprek was dat Joke niet alleen doorvroeg over werk/studiegerichte onderwerpen, maar ook vaak een uitstapje maakte naar zaken in mijn privéleven, over dingen die ik heb meegemaakt en die mij hebben gevormd als mens. Hierdoor zijn ook de sterke kanten en aandachtspunten van mij ter sprake gekomen, als mens en als werknemer. Ik heb dit als zeer prettig ervaren, het zorgt ervoor dat je op je gemak voelt. Joke heeft hierdoor een beeld van mijn privéleven kunnen schetsen, waardoor ze een beeld van mij als persoon heeft gekregen.

Na het eerste gesprek kreeg ik een huiswerkopdracht mee, waarbij ik in een online database op zoek moest naar voor mij interessante functies. In deze database kun je met je verschillende competenties en interesses spelen én zo een selectie van functies maken, die bij je passen. Door deze huiswerkopdracht heb ik een lijstje met een aantal verschillende functies kunnen maken, waarvan ik de voor- en nadelen heb opgeschreven. Ook heb ik nagedacht over eventuele belemmeringen die ik moet oplossen om voor zo’n functie in aanmerking te komen. De database neemt ook de kans op werk mee, evenals de verwachte werkgelegenheid in dat vakgebied voor de komende jaren. Door al deze gegevens met elkaar te vergelijken en te bespreken met Joke in een tweede gesprek, is het lijstje van potentiële functies behapbaar geworden.

Joke heeft me goede tips meegegeven waardoor ik met een goed gevoel sollicitatiegesprekken durf te voeren. Ik zit inmiddels volop in de sollicitaties en heb hier een goed en zelfverzekerd gevoel bij. Ik weet nu waar ik naar op zoek ben!