Ervaring van Margot, productieplanner/inkoper, 53 jaar

“Ik heb beter inzicht gekregen in wat echt bij mij past en ik heb ook breder leren kijken en zoeken naar andere soorten vacatures en in andere sectoren. Het onderdeel netwerken was ook erg verhelderend. Daar heb ik veel van geleerd. Dit heeft geresulteerd dat ik sinds november een nieuwe baan heb als Uitkeringsdeskundige bij het UWV. Een hele leuke uitdaging!”

Margot koos voor:

Ik kreeg medio augustus van een ex-collega de tip om me snel op te geven voor een gratis ontwikkeladvies voor werknemers en werkzoekenden. De overheid had hiervoor per 01-08-2020 miljoenen beschikbaar gesteld. Deze collega vertelde mij er ook nog bij om er als de kippen bij te zijn, want het geldpotje hiervoor was al bijna op. Ik was best benieuwd wat dit ontwikkeladvies nu precies voorstelde en ik heb me dezelfde dag nog opgegeven bij Content Talent. Dit was de tweede tip van dezelfde collega. Zij had nl. bij Joke Klaas al eens eerder een traject gevolgd.

Sinds juni 2020 was ik werkzoekende en ik sinds een paar jaar al in dubio om iets totaal wat anders te gaan doen op werkgebied. Ik ben nl. al ruim 20 jaar Operationeel Planner en -Inkoper van beroep. Na de laatste tijdelijke contracten en door Corona kon ik de laatste maanden solliciteren wat ik wilde, maar het lukte maar niet. Na 2 sessies bij Joke te hebben gehad, kreeg ik meer inzicht en bevestiging in zaken waar ik goed en waar in niet goed in ben. Ook kreeg ik de tip om eens in andere sectoren werk te gaan zoeken en ook te kijken naar kansrijke beroepen in deze moeilijke Coronatijd. Dit heeft geresulteerd dat ik sinds november een nieuwe baan heb als Uitkeringsdeskundige bij het UWV. Een hele leuke uitdaging! Bij deze wil ik Joke dan ook hartelijk danken voor de energie en moeite die ze in mij heeft gestoken. De beide sessies van 2 uur hebben mij soms een geheel andere kijk op mezelf gegeven. Ik had soms het gevoel dat ik via een vergrootglas naar mezelf aan het kijken was. Ik moet zeggen dat dat heel verhelderend was.

Ik heb beter inzicht gekregen in wat echt bij mij past en ik heb ook breder leren kijken en zoeken naar andere soorten vacatures en in andere sectoren. Het onderdeel netwerken was ook erg verhelderend. Daar heb ik veel van geleerd. Ik wil iedereen aanraden om dit of een ander traject bij Joke Klaas te gaan volgen. Zij is een zéér ervaren loopbaanprofessional, een mensenmens, sympathiek, positief en ze brengt het e.e.a. met veel humor en daardoor ga je met plezier naar haar toe.