Ervaring van Kay, metselaar, 27 jaar

"Ik heb geleerd om naar mijzelf te luisteren, naar wat ik wil en om mijn eigen pad te volgen. Dat is het mooiste van het traject, dat ik achter mijn eigen ben gekomen, wie ik ben en wat ik wil. Dat ik uitgestapt ben."

Kay koos voor:

Ik was klaar met het metselvak. Via via had ik gehoord van iemand die door Joke goed geholpen was, dus heb ik gebeld. Ik twijfelde wel, het was een moeilijke stap om te zetten, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

De gesprekken met Joke vond ik fijn. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben daardoor zelfverzekerder geworden. Ik durf nu te vragen en te doen. Ik heb geleerd om niet zomaar achter anderen aan te lopen, maar om naar mijzelf te luisteren, naar wat ik wil en om mijn eigen pad te volgen. Dat is het mooiste van het traject, dat ik achter mijn eigen ben gekomen, wie ik ben en wat ik wil. Dat ik uitgestapt ben. Dus niet dom doordoen, terwijl je geen plezier meer hebt.

Ik kijk nog regelmatig naar de kaartjes met mijn nieuwe inzichten. En ik heb een andere baan gevonden. Dat is best wat spannend, maar ik kijk heb er ook zin in om daar te beginnen!