Ervaring van Charmaine, docent speciaal onderwijs, 39 jaar

"Ondanks dat mijn proces meer tijd vergt, heeft het traject met Joke me veel gebracht. Terug naar mijn kern. Wie ben ik! Wat voel ik! Mezelf leren kennen. Joke bedankt voor alle handvatten en dit bijzonder leerzame traject bij jou!"

Charmaine koos voor:

Twee jaar geleden kwam Joke op mijn pad. Het eerste gesprek, het voelde goed. Het zou de start worden van bijzonder en intensief traject.
Ik zat vast. Ik dacht op werkgebied, maar dat dit veel groter bleek, kwam uit de TSI Gedrag-, Drijfveren- en Talentenanalyse naar voren.

De gesprekken en oefeningen met Joke vond ik best spannend, ik moest vaak uit mijn comfortzone en ik wil het altijd ‘perfect/goed doen, bang om ‘fouten te maken’. Het huiswerk stelde ik vaak uit. Want het ging over mezelf. Iets waar ik liever niet indook. D.m.v. rollenspelen oefeningen, IEMT-methode, wandelend praten, er kwamen steeds nieuwe inzichten. Afgelopen jaren heb ik mogen groeien. Mezelf leren kennen, de situatie accepteren en leren voelen. Wat voel ik! Vertrouwen, balans en voor mezelf weten wat ik nodig heb.

Ondanks dat mijn proces meer tijd vergt, heeft het traject met Joke me veel gebracht.
Terug naar mijn kern. Wie ben ik! Wat voel ik! Mezelf leren kennen. Dat het ook in hele kleine praktische dingen kan zitten. Bijvoorbeeld niet meteen antwoord geven op een vraag/opdracht. Bedenktijd mogen vragen. Dat ik er morgen op terugkom.

Joke bedankt voor alle handvatten en dit bijzonder leerzame traject bij jou!

Gedrag-, drijfveren- en talentenanalyse van TSI

Bij Joke heb ik een gedrag-, drijfveren en talentenanalyse van TSI laten doen. Wat me opviel was de uitgebreide analyse die eruit rolde. Een heel ‘boekwerk’. Ik herkende me zelf in de analyse. Verrassend was ook de vele aspecten die behandeld worden:

  • gedrag
  • driving forces
  • gedragstijlen en driving forces combinatie
  • denkstijlen
  • mijn natuurlijke talenten van hoog naar laag

De uitslag was confronterend. Enerzijds ook mooi. Kwaliteiten kwamen naar voren. Veel ook. Hier was ik trots op. Ik kreeg een overzicht van persoonlijke talenten en kerntalenten, daarnaast een overzicht van mijn drijfveren met toelichting. Mijn externe factoren scoorden erg hoog. Mijn interne factoren erg laag. Intern bleek het bij mij een chaos te zijn. Dit was wel even slikken.

Ik bleek meer hulp nodig te hebben. Ik moest eerst met mezelf aan de slag. Trauma’s verwerken uit mijn kindertijd/jeugd.
De analyse is voor mij erg waardevol gebleven. Misschien was het bij de start van mijn proces voor mij wel veel informatie. Maar gaandeweg in het mijn proces vielen ‘de kwartjes’ meer op hun plek.
Voor mij was en is het nog steeds moeilijk om precies uit te leggen wat er in mij speelt. Ik weet het zelf vaak niet. Deze analyse gaf hiervoor een opening om het erover te hebben, er dieper op in te gaan.
Nu nog steeds kan ik er voor mij waardevolle informatie uit halen. Ondanks dat de scores nu wellicht anders zullen uitvallen. Zelf denk ik dat de interne factoren gegroeid zijn.