Ervaring van Jessica, arts arbodienst Bedrijfspoli

"Als arts werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde kreeg ik tijdens het spreekuur veelvuldig van medewerkers te horen dat Joke praktisch is ingesteld en op korte termijn al handvatten kan geven voor dat kleine stukje verbetering of verandering waar medewerkers in tijden van stress of burn-out zo naar snakken. Die effecten zag ik direct terug in mijn spreekkamer"

Zag de resultaten bij medewerkers van de inzet van de:

Als arts werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde kwam ik met Joke in contact.
Ze begeleidde één van mijn medewerkers in de weg naar herstel. Wat mij erg aansprak is dat Joke het persoonlijk contact en overleg zocht met mij als (mede) behandelaar van deze medewerker. Wat zag ik als belangrijke route naar herstel? Op welke manier konden wij deze medewerker samen het beste ondersteunen? We planden een kennismakingsgesprek om elkaars werkwijze beter te leren kennen en de verschillende trajecten nóg beter op elkaar te kunnen afstemmen.

We vonden veel raakvlakken. Dat merkten niet alleen wij onderling, maar merkten ook de medewerkers die wij samen begeleidden. Tijdens mijn spreekuur hoorde ik vaak dat Joke praktisch is ingesteld en op korte termijn al handvatten kan geven voor dat kleine stukje verbetering of verandering, waar medewerkers in tijden van stress of burn-out zo naar snakken. De effecten van haar coaching zag ik direct terug in mijn spreekkamer. Tegelijkertijd is er ook meer dan voldoende aandacht voor het langere termijn perspectief. Door letterlijk en figuurlijk ‘ademhalingsruimte’ te krijgen, lukt het de medewerkers om de stress te lijf te gaan en om op de korte- èn de lange termijn veranderingen aan te brengen in hun werk- en privéleven.”

Zelf ben ik een andere weg in geslagen en heb mijn baan vaarwel gezegd. Het warme contact dat Joke naderhand onderhield en de manier waarop ze mij (ongemerkt) ondersteunde in mijn keuze, zegt veel over Joke als persoon en haar manier van coachen.