Ervaring van Iris, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, 23 jaar

“Voordat ik bij Joke kwam, had ik het gevoel dat ik op mijn werk op een ‘zinkend schip’ zat en dat kostte mij veel negatieve energie. Toen ik met mijn loopbaantraject begon, kwam ik meteen al beter in mijn vel te zitten, omdat ik voor mijn gevoel een soort van reddingsboot voor mezelf had uitgegooid en dat gaf meteen al meer ruimte!”

Iris koos voor:

Voordat ik bij Joke kwam, had ik het gevoel dat ik op mijn werk op een ‘zinkend schip’ zat en dat kostte mij veel negatieve energie. Toen ik met mijn loopbaantraject begon, kwam ik meteen al beter in mijn vel te zitten ook al deed ik nog steeds hetzelfde werk bij dezelfde werkgever, het voelde tóch anders. Ik had voor mijn gevoel een soort van reddingsboot voor mezelf uitgegooid en dat gaf meteen al meer ruimte! 

Verder vond ik het een goed op maat gemaakt traject, zeker geen standaardverhaal. In mijn geval begonnen we met het biografiegesprek. Dat vond ik heel positief, want daardoor kon ik beter begrijpen waar het weg kwam, waar ik steeds in mijn werk en leven tegenaan liep en hoe ik in elkaar zit. 

Discover Potentieelanalyse
Ook deed ik een Discoveranalyse. Ik heb vaker een standaard ‘beroepskeuzetest’ gedaan vanuit school, maar deze vond ik meer oppervlakkig en plat. De Discoveranalyse vond ik veel diepgaander. Het is eigenlijk ook geen beroepskeuzetest maar meer een persoonsanalyse, die inzicht geeft in je gedrag, drijfveren en natuurlijke talenten. In wat mij energie geeft en wat mij energie kost en in mijn sterke en zwakkere kanten. Hierdoor kreeg ik veel nieuwe inzichten, die ik bij het maken van nieuwe keuzes heel goed kon gebruiken. De opbouw en volgorde van alle opdrachten vond ik goed. Eerst ga je dingen onderzoeken en die verwerk je later weer in je zoekprofiel. Ik zal mijn zoekprofiel vast nog wel een paar keer bekijken. 

Waar ik vooral heel erg positief over ben is de begeleiding. Joke is erg kundig en heeft veel inzichten en kan ook heel goed uitleggen. Ze weet waar ze het over heeft en hoe ze je moet ondersteunen. Er was een open sfeer en ik kon alles bespreken. Ik voelde me serieus genomen en gesteund. Ook kon ik altijd vragen stellen en ik kreeg alle hulp die nodig was. 

Ik kan Joke bij iedereen aanraden! Ook al haal je nog steeds wél voldoening uit je werk, Joke kan je ook veel andere dingen bijbrengen die heel interessant zijn! Bijvoorbeeld je verdiepen in je eigen drijfveren kan heel helpend zijn voor jezelf. 

Mocht je nog twijfelen, dat is jammer en zonde van je energie. Ik zeg: ‘gewoon doen!!’