Profiel

Content Talent is opgericht door Joke Klaas.

Wie ik ben
Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in mensen. Toen ik iets ouder werd ontdekte ik dat ik anderen goed kon motiveren en stimuleren en dat ik helder uit kon leggen. Daarom besloot ik om na mijn middelbare school naar de Pabo te gaan. 
Nadat ik in 1985 mijn onderwijsbevoegdheid behaalde, bleek na enkele jaren werken, dat ik ‘mijn ei’ onvoldoende in het onderwijs kwijt kon. Waar dat nu precies aan lag, vond ik in eerste instantie moeilijk te beantwoorden. In het onderwijs kon ik zeker stukken van mijzelf kwijt, maar toch was het niet genoeg of net verkeerd.
Gedurende dit proces ontwikkelde ik een steeds grotere interesse in keuze- en motivatieprocessen  en wat dit met werktevredenheid, productiviteit en gezondheid van mensen te maken heeft.
Ondertussen ben ik alweer ruim 20 jaar werkzaam als loopbaanprofessional met de missie om mensen te helpen met het terugvinden van de balans in hun werk, loopbaan en leven. Daarnaast ondersteun ik organisaties bij het managen van hun menselijk kapitaal, zodat zij het beste uit hun medewerkers naar boven halen. Mijn visie is dat mensen beter functioneren, gezonder, vitaler, productiever en gelukkiger zijn als ze werk doen dat hun hart raakt!

Mijn opleidingen en werkervaring
Na mijn HBO-omscholing aan de Academie Mens en Arbeid, volgde ik diverse cursussen op het gebied van coaching en training, zoals Strategisch Coachen, NLP, Metacoaching, Voice Dialogue en Training Psychische ziektebeelden. Sinds 2004 ben ik gecertificeerd consultant voor het afnemen en interpreteren van TSI-gedragsanalyses. In 2010 heb ik daarnaast de uitbreiding voor het afnemen en interpreteren van TSI-drijfverenanalyes behaald. In 2012 heb ik dit opleidingstraject met de TSI TriMetrix-talentenanalyse, gecompleteerd. Daarnaast ben ik gecertificeerd gebruiker van de Meurs Q1000-kit: persoonlijkheid, drijfveren en capaciteiten en voor de e-portofolio's kracht, vitaliteit en  inspiratie.

Na ruim 20 jaar werkervaring in het begeleiden en coachen van mensen en organisaties, kan ik zeggen dat mijn werkervaring alle doelgroepen en de volle breedte van mijn vakgebied omvat. Ik heb ervaring in zowel de commerciële dienstverlening als de non-profit sector, van jong volwassenen tot 55+, van laaggeschoold tot en met universitair opgeleid. Van handarbeiders tot managers. Van reorganisaties, kantonrechterconstructies, loopbaaninterventie en outplacement tot re-integratietrajecten na ziekte, met of zonder een eventuele lichamelijke of psychische beperking. Van jobcoaching tot projectklussen bij bedrijven, zowel individueel als groepsgewijs.

Noloc
Ik ben een door Noloc erkend loopbaanprofessional. Noloc is een collectief beschermd merk in het Benelux Merkenregister. Alleen loopbaanprofessionals die hebben aangetoond dat zij aan de kwalificatie-eisen van de beroepsvereniging voldoen, mogen dit merk voeren. Hieronder kunt u een bijlage downloaden, waarin meer over de voorwaarden voor toelating tot dit register is te lezen. Als lid houd ik mij aan de gedragscode en de klachtenregeling van Noloc. Meer over de beroepsvereniging kunt u lezen op http://noloc.nl

Profiel van Content Talent Nederland

Wat ik voor u kan betekenen
Wie voor mij kiest krijgt professionaliteit, veel werk- en levenservaring en een ervaringsdeskundig loopbaanswitcher.
Mijn stijl van coachen is in woorden samengevat: analytisch-intuïtief/sensitief, genuanceerd, praktisch, professioneel, betrokken, aandachtig, persoonlijk, optimistisch, oplossingsgericht, resultaatgericht.
Ik geloof in de kracht van mensen. Ik help u en organisaties graag bij het (her)ontdekken en inzetten van deze menselijke kracht!