Individuele sessie sollicitatiegesprek

Het is zover, u bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Hoewel zo’n uitnodiging de meeste mensen tevreden stemt, kan het ook voor de nodige spanning zorgen. Dat is logisch, want het is een belangrijk gesprek waar veel van afhangt.

De volgende vragen kunnen u bezighouden

  • Hoe bereid ik mij het beste voor?
  • Wat voor houding neem ik aan?
  • Wat voor vragen kan ik verwachten en hoe kan ik daar het beste op antwoorden?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kwaliteiten het beste uit de verf komen?
  • Welke kleding is gepast?
  • Hoe ga ik om met vragen, waarvan ik hoop dat ze niet gesteld zullen worden?
  • Hoe houd ik mijn zenuwen onder controle?

Wilt u uw kans op succes vergroten en wilt u feedback op uw presentatie? Met de sessie sollicitatiegesprek van Content Talent leert u hoe u zo optimaal mogelijk uit de verf komt. U zult met meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek ingaan.

U kunt op particuliere basis, maar ook in samenspraak met uw werkgever of uitkeringsinstantie een individuele sessie sollicitatiegesprek starten.
Heeft u vragen of interesse? U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze
U mailt vooraf de vacature, uw sollicitatiebrief en CV en geeft door wat uw wensen zijn. In de individuele sessie oefenen we het sollicitatiegesprek, waarbij de coach de rol van werkgever aanneemt. U vervult de rol van sollicitant en doet zoals u dat in het echt ook zou doen. Dit rollenspel start meteen vanaf het moment dat u binnenkomt.
Na het gesprek krijgt u feedback op uw presentatie, op de inhoudelijke kant van het gesprek, maar ook op uw non-verbale communicatie. U leert hoe u het beste op de gestelde vragen kunt antwoorden en krijgt handvatten aangereikt om uw kwaliteiten en competenties zo overtuigend mogelijk toe te lichten. Indien van toepassing wordt aandacht aan het solliciteren in speciale situaties besteed, zoals bijvoorbeeld een handicap of wanneer u 45+ bent. U leert de motivatie en geschiktheid voor de functie op een overtuigende wijze over te brengen. De sessie duurt 2 uur.

Een gesprekstraining kan altijd op korte termijn gerealiseerd worden. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

De intensieve individuele CV-sessie kan ook als onderdeel in een groter traject opgenomen worden, bijvoorbeeld in een loopbaancoaching-, re-integratie- of een outplacementtraject.